Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να νομοθετηθούν λύσεις και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμιμη ή παράνομη.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;».

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και την εμμονή της στον αναθεωρητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «τα δίνει» σχεδόν όλα στους συμμάχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ κατά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, ξεκαθαρίζοντας πως η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει F-16 στην Τουρκία.

Πηγή: in.gr