Με γραπτή δήλωσή του που αναρτήθηκε στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μουσταφά Ακιντζί δείχνει την Τουρκία ως υπεύθυνη για τα οικονομικά δεινά που περνάνε και οι Τουρκοκύπριοι λόγω της κατρακύλας της τουρκικής λίρας.

«Σταθερή οικονομική δομή»

«Για την κοινωνία μας, η ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό δεν περιορίζεται μόνο στην απαλλαγή από την αβεβαιότητα και τη συμμετοχή στο διεθνές δίκαιο, σημαίνει επίσης μια σταθερή οικονομική δομή και ένα σταθερό νόμισμα», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνει πως πρέπει να γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες του τι σημαίνει να απομακρυνθείς από αυτόν τον στόχο και να προχωρήσεις σε τροχιά επαρχιοποίησης.

Η τουρκική λίρα, αναφέρει επίσης, χάνει την αξία της σε μια εξαιρετική διάσταση από τις αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνώντες της Τουρκίας υπό την επήρεια ιδεολογικών προσεγγίσεων που δεν έχουν οικονομική έννοια.

Οι Τουρκοκύπριοι, συνεχίζει, που κάνουν μια ζωή με δείκτη νομισμάτων σε πολλούς τομείς, υποφέρουν περισσότερο από όσους ζουν στην Τουρκία, αφού δέχονται τόσο στερλίνες, όσο και ευρώ.

«Ωθείται διαρκώς σε κρίση»

Ο λαός μας, κατά την έκφρασή του, ο οποίος ωθείται διαρκώς σε κρίση, καθώς οι τιμές αυξάνονται και υπάρχει φτώχεια, δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τη μοίρα του.

Κόμματα, σωματεία, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει, που πιστεύουν στην αναγκαιότητα μιας λύσης θα πρέπει να μπορούν να έρθουν σε επαφή με ένα νέο πνεύμα και να διατηρήσουν την προοπτική επίλυσης πέρα από μη ρεαλιστικές ατζέντες.

Πηγή: politis.com.cy

Πηγή: in.gr