Με νέο μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο εγκαινίασε χθες Τετάρτη τη νέα χρονιά στην πολεμική αεροπορία ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Πέταξε με F-16

Πετώντας συμβολικά με μαχητικό F-16 πάνω από την αεροπορική βάση στο Εσκίσεχιρ, ο τούρκος υπουργός Αμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Χασάν Κιουτσούκακγιουζ, έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους και των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να γίνει καμία υποχώρηση.

Το μήνυμα Ακάρ αναφέρει:

«Δεν τίθεται θέμα παραχώρησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας σε οποιονδήποτε, εκτός εάν η κυριαρχία μας στους ουρανούς και τους αιθέρες και η παρουσία μας εδώ δεν είναι διαθέσιμη. Είναι θέμα αγώνα.
»Μην ξεχνάτε τον ρόλο σας σε αυτόν τον αγώνα, προγραμματίστε και εκτελέστε το καθήκον σας αναλόγως.

»Πρέπει να αγωνιστούμε για να έχουμε παρουσία σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παλεύουμε ή να χρονοτριβούμε. Γνωρίζετε ότι διαφορετικά δεν θα σας δώσουν την ευκαιρία να ζήσετε. Γι ‘αυτό όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά.

»Συνεχίζουμε με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που βγήκαν από την αγκαλιά του ευγενούς τουρκικού έθνους, υπό το φως της λογικής και της επιστήμης, στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων, τον αγώνα μας μέρα και νύχτα υπό το πρίσμα της εντολής του προέδρου μας ότι αν πεθάνω θα γίνω ήρωας, αν ζήσω θα είμαι τραυματίας πολέμου.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι στη διάθεση του έθνους και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα του έθνους μας, συμπεριλαμβανομένων και των κυπρίων αδελφών μας, χωρίς να επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή παραβίαση».

Πηγή: sigmalive.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr