Ο Ερυθρός Αστέρας γνωστοποίησε ότι απέστειλε αίτημα στον CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, ζητώντας του να αναστείλει την απόφαση της ποινής που του επιβλήθηκε για απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών έως τις 28/2 (σ.σ. δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον νεοαποκτηθέντα Φακούντο Καμπάτσο), υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα έχει «εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EuroLeague».

Οι Σέρβοι, μάλιστα, τονίζουν στην σχετική ανακοίνωση τους ότι τιμωρήθηκαν με την πιο αυστηρή ποινή και περιμένουν άμεση ανταπόκριση και από τον πρόεδρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Η ανακοίνωση του Αστέρα:

«Ο Ερυθρός Αστέρας ενημερώνει το κοινό ότι μετά από την απόφαση της επιτροπής της EuroLeague και μετά από την ποινή που επιβλήθηκε για απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών έως τις 28/2, ο σύλλογος έστειλε αίτημα στον CEO Μάρσαλ Γκλίκμαν, ως μία από τις νόμιμες επιλογές και ζήτησε να ανασταλεί η απόφαση.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EuroLeague, γι’ αυτές ήταν ενήμερος ο κ. Γκλίκμαν και το είχε παραδεχθεί και δημόσια. Περιμένουμε πλέον μία γρήγορη απόφαση, ενώ ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Η ποινή που επιβλήθηκε δεν αντιστοιχεί στο παράπτωμά μας. Η επιτροπή είχε μία ευρεία επιλογή ποινών, επιλέχθηκε η πιο αυστηρή, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: in.gr