Παρούσα θα είναι η Ελλάδα στο ιστορικό για την Αίγυπτο γεγονός της μεγάλης «χρυσής» παρέλασης των Φαραώ, στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 3 Απριλίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι, το Σάββατο το πρωί, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο, Νίκου Γαριλίδη. Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο κ. Θεοχάρης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τους τρόπους επανεκκίνησης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεοχάρης θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στην πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, τη λεγόμενη «Ροτόντα της Ανατολής», που εκτός από θρησκευτικό μνημείο αποτελεί και ένα σημαντικό ιστορικό χώρο για την Αίγυπτο, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα, ανεξαρτήτως θρησκείας ή προέλευσης χώρας. Εκεί, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για θέματα θρησκευτικού τουρισμού, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και του καθηγουμένου της ιεράς μονής π. Δαμασκηνού Αλαζράι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας θα παραβρεθεί στο ιστορικό γεγονός της χρυσής παρέλασης των Φαραώ – κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Αίγυπτο – στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά σε νέο χώρο των 22 βασιλικών μουμιών και των 17 σαρκοφάγων, από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ, στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου.

Η «χρυσή» παρέλαση θα ξεκινήσει με κάθε μεγαλοπρέπεια το απόγευμα της 3ης Απριλίου, παρουσία πολλών επισήμων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα γεγονός, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του το άπλετο φως μέσα στη νύχτα, με όλα τα κτίρια από τα οποία θα περάσει η πορεία των μουμιών και των σαρκοφάγων να είναι φωταγωγημένα και την πομπή να συνοδεύουν άρματα και άλογα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, θέλοντας να αναβιώσει για μία ακόμη φορά τον βασιλικό τρόπο με τον οποίο οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Αιγύπτου μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πομπή θα αποτελείται από 22 βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο. Ανάμεσα στις μούμιες, θα βρίσκονται εκείνες των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄, καθώς και των βασιλισσών Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν, συζύγου του βασιλιά Αμεντχοτέπ, και Άχμος Νεφερτάρη, συζύγου του βασιλιά Άχμος.

Τις εκδηλώσεις αναμένεται να μεταδώσουν ζωντανά πάνω από 400 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr