Οι προκλήσεις και προοπτικές των Agrologistics στην Ελλάδα θα απασχολήσουν την διαδικτυακή ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 στις 16.30 – 18.30,  με αφορμή τη δημοσίευση μελέτης για τις «Δυνατότητες του κλάδου των Agrologistics στην Ελλάδα».

Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και οι υποχρεώσεις τήρησης προδιαγραφών υγιεινής και πιστοποίησης, εγείρουν την ανάγκη για άμεση αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας. Επίσης, λόγω των πρόσθετων προκλήσεων που επιφέρει παγκοσμίως η πανδημία, είναι επιτακτική η ανάγκη μελέτης και αναδιαμόρφωσης του κλάδου των Agrologistics, προκειμένου να καταστεί η εφοδιαστική αλυσίδα βιώσιμη, να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών, να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η πρόσφατη μελέτη αναλύει την τρέχουσα κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στην χώρα μας και αναδεικνύει τις ανάγκες και τις προοπτικές του κλάδου.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και  Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ), το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» και το Center for Advanced Infrastructure and Transportation (Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών) του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr