Την ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος από την νέα κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την άνετη επικράτηση της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι «είναι ώρα να επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική πρόοδος μέσω κοινών δράσεων με βασικούς στόχους, να εξαλειφθούν τα εμπόδια στην αγορά, να βελτιωθούν οι συνθήκες αμοιβών και εργασίας. Είναι ώρα αξιοπρεπών συντάξεων, καλύτερης διαβίωσης και ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι ώρα να ενισχυθεί η οικονομία και να διασφαλιστεί μια αρμονική ανάπτυξη με περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με την άρση των γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών που στο παρελθόν ανέστειλαν τις παραγωγικές επενδύσεις.

Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να βάλει ψηλά στις προτεραιότητές της, τους νέους και τους μικρομεσαίους. Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει μπροστά, έχοντας την ισχυρή εντολή του λαού να οδηγήσει τη χώρα στη συνολική αναβάθμιση και ανάπτυξη. Είναι ώρα να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση της χώρας μας, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Είναι η ώρα της Ελλάδας μας !»

Σ. Καφούνης: Γενναίες μεταρρυθμίσεις αμέσως!

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ανέφερε: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για γενναίες μεταρρυθμίσεις αμέσως, για να καλύψουμε την χαμένη δεκαετία.

Γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί, ώστε με πολλές νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα, αλλά και για τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας δεν δίνει ούτε λεπτό ανοχή και με σοβαρές παρεμβατικές προτάσεις θα διεκδικήσει ότι έχει ανάγκη ο ισχυρότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας».

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ούτε μέρα χαμένη

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει στη χώρα κυβέρνηση και επιστροφή στην κανονικότητα μετά από μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο και δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εκφράζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιώργος Χατζηθεοδοσίου.

Επισημαίνοντας ότι κάθε δράση της κυβέρνησης, πρωτοβουλία ή μεταρρύθμιση, αντανακλά στη χώρα, εύχεται επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα επισημαίνοντας ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε απόλυτη ανάγκη μία νέα πορεία με αναπτυξιακό πρόσημο, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, προκλήσεων, αντίξοων συνθηκών στη λειτουργία της αγοράς».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων όπως ακρίβεια, συσσωρευμένες οφειλές, έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Από σήμερα κιόλας η νέα κυβέρνηση έχει τη βαριά ευθύνη να αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, να αναπτύξει την οικονομία και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη λειτουργία του κράτους«, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Δεσμεύεται, τέλος, ότι «φορείς που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, όπως τα Επιμελητήρια της χώρας, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το νέο οικονομικό επιτελείο, επιτελώντας έτσι το καθήκον που μας επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος ως σύμβουλοι της Πολιτείας».

Πηγή: in.gr