Αγωνία έχει δημιουργηθεί για τα πύρινα μέτωπα σε δύο από τα πιο όμορφα νησιά του Ιουνίου, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, στη Κεφαλονιά φωτιά ξέσπασε σε τρία μέτωπα, ωστόσο το ένα τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ στην Κεφαλονιά μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις Βολίμες.

Δείτε επίσης: «Η μικρή μας πριγκίπισσα» – Τα «Χρόνια Πολλά» του Χαρδαλιά στην κόρη του

Ειδικότερα οι φλόγες έφτασαν 150 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν από αέρος ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Κεφαλονιά: Μάχη της Πυροσβεστικής σε τρία μέτωπα -Εστίες φωτιάς σε Πεσσάδα και Μεταξάτα, υπό έλεγχο στο Ξι

Ειδικότερα τρεις φωτιές σε διαφορετικά σημεία ξέσπασαν σήμερα στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, μετά την πυρκαγιά στο Ξι, η οποία ευτυχώς έχει τεθεί υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλα δύο νέα μέτωπα καθώς το απόγευμα ξέσπασαν δύο νέες φωτιές η μία στην Πεσσάδα και η άλλη στα Μεταξάτα και οι δύο με σχετικά κοντινή ώρα έναρξης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί και εθελοντές από τις ΕΟΔ της περιοχής (Κεφαλονιάς και 21ας) έχουν σπεύσει και εκεί. Ο δυνατός άνεμος που επικρατεί δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Ζάκυνθος: Φωτιά έξω από τις αυλές των σπιτιών

Στη Ζάκυνθο από την άλλη ξέσπασε δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά μέσα σε ένα 24ωρο. Αυτήν τη φορά σε δασική έκταση στη θέση Ασκός, στο χωριό Βολίμες.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 20 πυροσβέστες και εννιά οχήματα, που προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έφθασε 150 μέτρα από τις αυλές δύο σπιτιών της περιοχής. Επίσης, ακόμα από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά στις Βολίμες τέθηκε τελικά υπό έλεγχο.

Πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς από το imerazante.gr

Σοκ με θάνατο βρέφους στη Λαμία – Κοιμόταν στο αμάξι πριν ξεψυχήσει

Πηγή: in.gr