Έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει ξεσηκώσει από το μεσημέρι η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μια απόφαση για την οποία άνοιξε τον δρόμο το τουρκικό ΣτΕ και επικύρωσε λίγα λεπτά αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αντιδράσεις ήρθαν… κυριολεκτικά από παντού. Φυσικά από αυτή τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το Twitter, αφού σε χρόνο ρεκόρ τόσο το ελληνικό #Αγια_Σοφια, όσο και το αγγλικό #HagiaSophia βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των trends με περισσότερα από 32 και 40 χιλιάδες αναρτήσεις αντίστοιχα.

Τα «στρατόπεδα» στα οποία χωρίστηκαν οι χρήστες ήταν δύο: όσοι αντιδρούσαν με την εν λόγω απόφαση σπεύδοντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους, καθώς και οι υπόλοιποι -κυρίως τούρκοι πολίτες- που ήθελαν να εκφράσουν τη χαρά τους και να… ενοχλήσουν τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς ο διάλογος δεν κινούνταν πάντα σε κόσμια επίπεδα, αφού πολλές αναρτήσεις ξέφευγαν από το πλαίσιο της έκφρασης μιας γνώμης και κινούνταν στα όρια της χυδαιότητας.

Πάντως, όσον αφορά το ελληνικό twitter επικρατεί αναβρασμός. Φυσικά, ούτε από το ελληνικό twitter έλειψαν οι ακραίες απόψεις.

Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Πηγή: in.gr