Απότομη αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως στα νησιά, παρατήρησαν οι επιδημιολόγοι κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας υποεπιτροπής που σήμερα ανέλυσαν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κρήτη και ιδίως στο Ρέθυμνο – με το Ηράκλειο να ακολουθεί, ενώ παραμένει αυξημένη η συχνότητα των περιστατικών στο νότιο τομέα της Αττικής.

Από την αύξηση των κρουσμάτων δεν γλίτωσαν και οι Κυκλάδες, και συγκεκριμένα τα πιο τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, Πάρος και Ίος.

Σταδιακή είναι και η εξάπλωση του πανδημικού ιού στη Μακεδονία με έμφαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Θεσσαλία.

Οι ειδικοί βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται, όμως παρατηρούν μικρή άνοδο στα νοσηλευόμενα περιστατικά. Αποδίδουν το γεγονός κατ΄ αρχήν στο ότι τα καινούρια αυτά κρούσματα αφορούν πληθυσμό μικρής ηλικίας, ενώ παράλληλα υπάρχει προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό (ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες) εξαιτίας του εμβολιασμού.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι -τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα- δεν θα φτάσουμε σε «κόκκινες» περιοχές, όμως για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστεί οπωσδήποτε αύξηση των τεστ στον πληθυσμό, μέτρο που αναμένεται να προταθεί από την επιτροπή τις επόμενες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr