Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά αυτά τα έργα τέχνης είναι… βρώσιμα και δημιουργούνται στο πλαίσιο της παραδοσιακής ιαπωνικής γιορτής Tanabata.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην Ιαπωνία μία παραδοσιακή γιορτή ονόματι Tanabata (σ.σ. γιορτή των αστεριών). Έχει τις ρίζες της στο κινεζικό φεστιβάλ Qixi και είναι αφιερωμένο στην κοσμική συνάντηση των τοπικών θεοτήτων Orihime και Hikoboshi, που αντιπροσωπεύονται από τους αστέρες Altair και Vega.

​Μάλιστα ζαχαροπλαστείο Ōmiya, με βάση την πόλη Τογιότα, αποφάσισε να δώσει… επική μορφή στα γλυκά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κάτι πραγματικά εκπληκτικό που θυμίζει, φυσικά, το σύμπαν.

Έχουν γεύση λεμόνι, το χρώμα τους είναι ένα διάφανο μπλε-μωβ και έχουν λάβει το – εξαιρετικά ταιριαστό – όνομα Ama no Gawa που σημαίνει γαλαξίας.

Το Ōmiya κάνει λόγο για «ένα μικρό κομμάτι του γαλαξία που χωρά στην παλάμη σας» και προτείνει να «απολαύσετε πρώτα το χρώμα με τα μάτια σας, και – στο τέλος – να απολαύσετε την ήπια γεύση του λεμονιού που αντιπροσωπεύει την γλυκόπικρη γεύση της αγάπης των Orihime και Hikoboshi».

Πηγή: in.gr