Οι Άγγλοι οπαδοί που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League στο Πόρτο, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, θα πρέπει να φτάσουν στην πορτογαλική πόλη την ημέρα του αγώνα και θα χρειαστεί να μείνουν σε «φούσκα», πριν επιστρέψουν στην Αγγλία μετά τον αγώνα, ανέφερε η πορτογαλική κυβέρνηση την Πέμπτη (13/05).

Η UEFA επιβεβαίωσε την Πέμπτη (13/05) τη μεταφορά της έδρας του τελικού απ’ την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, προκειμένου να διασφαλίσει πως θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο οι Άγγλοι οπαδοί, απ’ τη στιγμή που η Τουρκία είχε μπει στην «κόκκινη λίστα» του ταξιδιωτικού οδηγού της αγγλικής κυβέρνησης.

Η Τσέλσι και η Σίτι θα προμηθευτούν από 6.000 εισιτήρια για τους οπαδούς τους, την ώρα που η υπουργός εσωτερικών της Πορτογαλίας Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα πως έχει τεθεί σε ισχύ ένα πλαίσιο κανόνων για τους οπαδούς που θα παρακολουθήσουν τον τελικό.

«Όσοι θα έρθουν στον τελικό του Champions League θα φτάσουν και θα επιστρέψουν στην Αγγλία την ίδια μέρα, έχοντας κάνει ένα τεστ και μπαίνοντας σε κατάσταση “ φούσκας”, με πτήσεις τσάρτερ. Θα υπάρχουν δύο ζώνες οπαδών και από εκεί θα μετακινηθούν στο γήπεδο κι από το γήπεδο στο αεροδρόμιο, μένοντας στην Πορτογαλία λιγότερο από 24 ώρες».

Η Βιέιρα ντα Σίλβα τόνισε επίσης, πως η τοπική υγειονομική αρχή ήταν υπεύθυνη για την επιλογή των θέσεων για τους οπαδούς, προκειμένου να διασφαλίσει την κοινωνική απόσταση και ότι τα εισιτήρια αυτά δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλους.

«Οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο Πόρτο για να απολαύσουν το κλίμα του τελικού, χωρίς να πάνε στο γήπεδο. δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς» πρόσθεσε η υπουργός εσωτερικών. «Προφανώς όσοι έρχονται με αεροπλάνο (και θα βρίσκονται στο Πόρτο, ενώ ο αγώνας θα είναι σε εξέλιξη) θα συμμορφωθούν με τους ισχύοντες κανόνες και θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας όπως συνέβη στη Λισαβόνα πέρυσι».

Η Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ότι ο σύλλογος «θα προσφέρει στους φιλάθλους που θα πάρουν εισιτήρια, ένα επίσημο ταξιδιωτικό πακέτο ημερήσιων ταξιδιών από το Μάντσεστερ στο Πόρτο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr