Αυστριακό δικαστήριο καταδίκασε τη χειρουργό που ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου ασθενούς του.

Ο 43χρονος επικαλέστηκε τον παράγοντα του «ανθρώπινου λάθους» για να αιτιολογήσει το λάθος του, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο €2.700, ορίζοντας αναστολή για το μισό ποσό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών την Τετάρτη.

Η χειρούργος είχε σημαδέψει το λάθος πόδι του 82χρονου ασθενούς πριν την επέμβαση του ακρωτηριασμού του που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην πόλη Φράιστατ της Αυστρίας. Δεν συνειδητοποίησε το λάθος της παρά μόνο δυο ημέρες αργότερα.

Το δικαστήριο απέδωσε €5.000 αποζημίωση συν τόκους στη χήρα του ασθενούς, ο οποίος πέθανε πριν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Η χειρούργος κατέθεσε ότι έγινε ένα λάθος στην αλυσίδα ελέγχου του χειρουργείου. Έκτοτε έχει μετακινηθεί σε άλλη κλινική, ενώ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «οι αιτίες και οι συνθήκες του ιατρικού λάθους έχουν αναλυθεί λεπτομερώς», ενώ τέθηκαν σε κίνηση εσωτερικές διαδικασίες, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με την ιατρική ομάδα και έγινε μετεκπαίδευση.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: in.gr