Ενα απίστευτο ιατρικό λάθος σημειώθηκε σε κλινική στην Αυστρία!

Τι συνέβη; Ηλικιωμένος ασθενής, 82 ετών, χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι λόγω προηγούμενων ασθενειών, αλλά οι χειρουργοί σημείωσαν το λάθος άκρο πριν τον βάλουν στο χειρουργείο. Πέρασαν δυο μέρες και κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής ρουτίνας, οι τρομοκρατημένες νοσοκόμες βρήκαν ότι το νοσοκομείο είχε κάνει ένα σοβαρό σφάλμα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, καθώς είχε ακρωτηριαστεί λάθος πόδι, δηλαδή το υγιές!

Με δήλωση που κυκλοφόρησε  η κλινική ανέφερε: «Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι που την Τρίτη, παρά τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα… ακρωτηριάστηκε».

Προηγούμενες ασθένειες είχαν επηρεάσει τα άκρα του ηλικιωμένου ασθενούς, στο σημείο που το αριστερό του πόδι απαιτούσε ακρωτηριασμό. Αλλά σύμφωνα με την κλινική, οι γιατροί σημείωσαν κατά λάθος το δεξί του πόδι λίγο πριν από την επέμβαση!

«Δυστυχώς, το λάθος, στο οποίο αφαιρέθηκε το δεξί πόδι αντί για το αριστερό, προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών περιστάσεων», δήλωσε η κλινική, προσθέτοντας ότι διερευνά τι συνέβη! Ο ασθενής έχει λάβει ψυχολογική βοήθεια και πρέπει να υποβληθεί σε άλλη επέμβαση για να αφαιρέσει το αριστερό του πόδι από τα μέσα του μηρού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr