Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία της Αυστραλίας με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το λεγόμενο δεύτερο κύμα μοιάζει να αποδυναμώνεται.

Οι χαμηλότεροι αριθμοί

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της πολιτείας, πέντε άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τη 15η Αυγούστου.

Παράλληλα, 70 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Η μείωση των αριθμών των θανάτων και των μολύνσεων καταγράφεται καθώς η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της πολιτείας, εισήλθε στην τέταρτη εβδομάδα από τις έξι του lockdown που επιβλήθηκε.

Οι αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους περιορισμό στα σπίτια τους, επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και έκλεισαν μεγάλους τομείς της οικονομίας.

Πλήγμα στην οικονομία

Η Αυστραλία συνολικά έχει καταγράψει 657 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και σχεδόν 26.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, απολογισμό συγκριτικά πολύ χαμηλότερο από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.

Ομως, μολονότι η χώρα μπόρεσε να αποφύγει να θρηνήσει υψηλό αριθμό θυμάτων, τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr