Την κατάσταση στο Αφγανιστάν συζήτησαν ο Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητά σύγκλιση της διεθνούς κοινότητας.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, «τόνισε την ανάγκη να συγκεντρωθεί η διεθνής κοινότητα και να υιοθετήσει μια ενιαία προσέγγιση για το Αφγανιστάν, τόσο όσον αφορά την αναγνώριση οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης όσο και την προσπάθεια πρόληψης μιας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.»

Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο κ. Τζόνσον εξέφρασε στον Εμανουέλ Μακρόν την πρόθεσή του να φιλοξενήσει μια διαδυκτιακή συνάντηση ηγετών της G7 για το Αφγανιστάν τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη συνεχή σημασία της συνεργασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Αφγανιστάν ενώ συμφώνησαν στην προτεραιότητα απομάκρυνσης των υπηκόων των δυο χωρών, αλλά και «άλλους πολίτες» στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στρίτ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα συνεργαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο «μια πιθανή κοινή απόφαση για το Αφγανιστά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr