Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες προσωρινά στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν στην ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η πρώτη ανάπτυξη στρατιωτών θα γίνει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

Η Βρετανία θα αναπτύξει προσωρινά σχεδόν 600 στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα, απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

«Επέτρεψα την ανάπτυξη πρόσθετου στρατιωτικού προσωπικού για να υποστηρίξουμε τη διπλωματική παρουσία στην Καμπούλ, να βοηθήσουμε τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα και να υποστηρίξουμε τη μετεγκατάσταση πρώην μελών του αφγανικού προσωπικού που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους υπηρετώντας στο πλευρό μας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

«Η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών, του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού και του πρώην αφγανικού προσωπικού είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη των στρατιωτών, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στην Καμπούλ μέσα στις επόμενες ημέρες «εξηγείται από την αύξηση της βίας και την ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας στη χώρα», υπογράμμισε η βρετανική κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr