Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι άνθρωποι πρέπει σιγά-σιγά να επιστρέψουν στην καθημερινότητα. Πολλά πράγματα όμως έχουν αλλάξει.

Νέος κώδικας για το ντύσιμο

Αλλαγή σκηνικού στον δρόμο: Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχει καμία υποχρέωση οι γυναίκες να φοράνε μπούρκα, πολλές εξακολουθούν να τις φορούν επειδή φοβούνται αντίποινα.

Οι Αφγανές εδώ βρίσκονται έξω σε τοπική αγορά με τα παιδιά τους. Υπάρχει μεγάλη προσφορά μεταχειρισμένων ρούχων, πολλοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την γκαρνταρόμπα τους στη χώρα. Τώρα δίνονται προς πώληση.

Αμέτρητα κρεμμύδια

Ανδρας κάθεται σε νησίδα σε δρόμο στην Καμπούλ. Πουλάει φρούτα και λαχανικά και κυρίως κρεμμύδια. Οι οδηγοί είναι οι κύριοι πελάτες του. Εχει μακριά μέρα μπροστά του και την ελπίδα να γυρίσει σπίτι το βράδυ με καλή είσπραξη.

Περιπολίες Ταλιμπάν

Οι αγορές στην παλιά πόλη σφύζουν από ζωή, αλλά στον δρόμο υπάρχουν πολλοί Ταλιμπάν. Ελέγχουν όλες τις διαδικασίες και ό,τι συμβαίνει στους δρόμους και παρεμβαίνουν αμέσως, εάν υπάρχει κάτι ενάντια στις απόψεις, τις αξίες ή τους κανόνες τους.

Περιορισμοί στην ελευθερία

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επισφαλής για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν. Τα δικαιώματά τους κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν. Εδώ φαίνονται οι διαφημιστικές αφίσες ενός σαλονιού ομορφιάς στην Καμπούλ. Τα πρόσωπα έχουν καλυφθεί. Σε πολλά σημεία της πόλης, οι φωτογραφίες των γυναικών έχουν εξαφανιστεί.

Η εκπαίδευση των κοριτσιών

Αυτά τα κορίτσια μπορούν ακόμα να πηγαίνουν σχολείο. Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευσή τους υπό την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Κρίκετ

Ομάδα νεαρών συγκεντρώνεται στο πάρκο Χαμάν ε Χοζάρι της Καμπούλ για να παίξει ματς κρίκετ. Μικρό διάλειμμα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το κρίκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στο Αφγανιστάν.

Η μεγάλη αναμονή

Εργάτες κάθονται στον δρόμο και περιμένουν δουλειά. Η νέα καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτούς. Θα διαρκέσει πολύς καιρός ακόμη πριν τα πράγματα γίνουν καλύτερα.

Προσευχή της Παρασκευής

Κορίτσι μπροστά σε ομάδα ανδρών προσφέρεται να γυαλίσει παπούτσια. Η Παρασκευή είναι η πιο σημαντική ημέρα της εβδομάδας για πολλούς μουσουλμάνους. Για τους άνδρες η προσευχή της Παρασκευής είναι υποχρεωτική.

Οι Ταλιμπάν διασκεδάζουν

Ενώ ο αφγανικός λαός προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα του καθημερινότητα, οι Ταλιμπάν φωτογραφίζονται σε διασκεδαστικές εκδρομές. Oμάδα μαχητών Ταλιμπάν εδώ σε εκδρομή με ταχύπλοο στο φράγμα της λίμνης Καργκά έξω από την Καμπούλ.

Πηγή: Deutche Welle

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr