Νέο πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών Κ23 με 22.85 σημείωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά τις δύο εξαιρετικές κούρσες στα 100 μ. και 4Χ100 μ., πήρε την 3η θέση στη γρήγορη σειρά των 200μ. και έγινε η τρίτη καλύτερη στη χώρα μας όλων των εποχών και η 10η Ευρωπαία για το 2023! Φέτος είχε επίδοση 22.94.

Η νεαρή αθλήτρια έχοντας ως σύμμαχο την εξαιρετική της κατάσταση και πολύ περισσότερο την αυτοπεποίθηση της, μπήκε δυνατά στον αγώνα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναγωνιστεί κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. Παρότι έμεινε λίγο πίσω στα πρώτα 100 μ. ανέκαμψε στην ευθεία και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει τρίτη.

Αυτή ήταν η τρίτη κούρσα της νεαρής σε διάστημα τριών ημέρων. Μάλιστα με τη σημερινή της παρουσία χάρισε στην ομάδα 14 βαθμούς. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έχει μπροστά της την μεγάλη πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, εκεί όπου θα ταξιδέψει ως το φαβορί για διάκριση τόσο στα 100 μ. όπου έχει την κορυφαία επίδοση, όσο και στα 200 μ., όπου έχει την τρίτη. Νικήτρια στη σημερινή κούρσα ήταν η Κλαβέρ (Ολλανδία) με 22.46 και δεύτερη η Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία) με 22.85.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας της: «Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί πέτυχα νέο ρεκόρ, αλλά γιατί χάρισα πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Εκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου, σε έναν αγώνα με τις κορυφαίες της Ευρώπης. Αυτές οι κούρσες θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για το Έσπο, εκεί όπου πιστεύω θα έχω μια καλή παρουσία. Έπειτα υπάρχει και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό μας βοηθάει όλους».

Πηγή: in.gr