«Αργήσατε πάρα πολύ να παραδεχθείτε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και αυτή η άρνηση και η ολιγωρία, σας οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις και σε εσφαλμένο προϋπολογισμό», ανέφερε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Αγγελική Αδαμοπούλου.

Τόνισε, πως ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για ύφεση 10%, αλλά ο υπουργός Οικονομικών τότε απαντούσε ότι αυτό θα ήταν οριακά 0% γιατί «απέφευγε να πει την αλήθεια στους Έλληνες». Οι εκτιμήσεις, είπε, αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει από την αρχή από το οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτό «απαιτούσε γνώση, ειλικρίνεια και καθαρή ματιά που το υπουργείο Οικονομικών απέδειξε ότι δεν την είχε».

Ο προϋπολογισμός, τόνισε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, είναι «υφεσιακός και κινείται στα όρια της μυθοπλασίας. Ακόμα, είπε, και τα ποσά που προβλέπει για την Υγεία τα εγγράφει υπό αίρεση για το εάν τελικά θα τα δώσει, δεν έχει καμία μέριμνα για τις ΜμΕ, για τους περισσότερους κλάδους που δοκιμάζονται, για τους μακροχρόνια ανέργους, καμία υποδομή για την Παιδεία.

Αντίθετα είπε η Αγγελική Αδαμοπούλου ο προϋπολογισμός «είναι μιλιταριστικός, καθώς αυξάνονται κατά 65% οι αμυντικές δαπάνες αγγίζοντας τα 5,5 δισ. ευρώ» όταν «για την δημόσια Υγεία δίνετε 2 δισ. ευρώ. Προσλαμβάνετε εθελοντές στις ΕΔ και όχι προσωπικό στα νοσοκομεία».

Η Αγγελική Αδαμοπούλου δήλωσε πως «εμείς διαφωνούμε με αυτόν τον προϋπολογισμό και δεν σας δίνουμε την συνενοχή». Οι κρίσεις, τόνισε «δεν ξεπερνιούνται με «ΝΑΙ» σε όλα και με τις πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ». Θεωρούμε, είπε, πως «η μοναδική πολιτική κατά της χρεοκοπίας της χώρας είναι το όραμα του ΜέΡΑ 25» και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε: δραστικό κούρεμα σε φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις, βαθιές τομές στο δημόσιο τομέα και μια πράσινη παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr