Ο George Harrison, ο Marvin Gaye, οι Who και άλλοι θρύλοι της μουσικής εμφανίζονται στο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ «1971: The Year That Music Changed Everything», η οποία φθάνει στην Apple TV+ στις 21 Μαΐου.

Το τρέιλερ ξεκινά με το «What’s Going On» του Marvin Gaye και συνεχίζει με πλάνα καλλιτεχνών των οποίων άλμπουμ κλείνουν φέτος πεντηκονταετία· καλλιτεχνών όπως οι Joni Mitchell, Aretha Franklin, Rolling Stones, John Lennon, Elton John, Graham Nash, Bob Marley και Alice Cooper, μεταξύ άλλων.

Οι εμβληματικοί μουσικοί στοχάζονται για το πώς η μουσική τους έχει ακόμη και σήμερα απήχηση.

Η σειρά οκτώ ντοκιμαντέρ, για την οποία πηγή έμπνευσης ήταν το βιβλίο του David Hepworth «Never a Dull Moment: 1971 the Year That Rock Exploded», καταπιάνεται επίσης με τα χρόνια μετά την περίοδο της αντικουλτούρας και με την πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Πλάνα αρχείου δείχνουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εμφανίζονται επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Angela Davis και ο James Baldwin. «Αν καταφέρνουμε να φτάσουμε ως εδώ, μπορούμε να πάμε παραπέρα» λέει, στο τρέιλερ, ο σπουδαίος συγγραφέας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr